top of page
VASTGEROEST_01.jpg
FRAMINGGIDS

VASTGEROEST

Smeerolie voor betere en eerlijke beeldvorming rondom techniek

VASTGEROEST_02_edited.jpg
FRAMINGGIDS

framinggids

VASTGEROEST

We kennen allemaal de ingesleten denkbeelden en stigma’s die bestaan rondom techniek. ‘Techniek is alleen voor jongens’, ‘van techniek krijg je vieze handen’, ‘als je niet slim bent moet je maar in de techniek gaan werken’ etc.

Deze vastgeroeste denkwijzes noemen we FRAMES.
Wij, vakmensen met hart voor techniek, weten natuurlijk allang dat deze frames niet kloppen. Maar tja, wat doe je eraan?

Nou, DIT doen we eraan.

Het is hoog tijd dat we deze vastgeroeste frames ontkrachten en herdefiniëren, zodat er een betere én eerlijke beeldvorming ontstaat rond techniek.

 

Dit doen we door middel van FRAMING en dat is precies wat we je leren en laten zien in deze gids. We leggen uit wat de kracht is van juiste framing, welke frames bestaan, hoe je die kunt omdenken en hoe je die zèlf kunt inzetten om ons doel te bereiken:


Een betere én eerlijke beeldvorming rondom techniek, met als gevolg het overbrengen van enthousiasme, urgentie en noodzaak op (potentiële) leerlingen.

Wij hebben deze gids ontwikkeld in samenwerking met Sarah, Jolijn en Lindi van Bureau Taalstrategie (framing-experts). Zij zijn in opdracht van ons (Sterk Techniek Onderwijs regio's Kampen, Zwolle en Noord-West Veluwe) een onderzoek gestart rondom de bestaande beeldvorming rondom techniek. Onderzoeken binnen verschillende focusgroepen waaronder (vmbo) leerlingen. Daarnaast vroegen (en kregen) we input en kennis vanuit onderwijsmensen en ondernemers uit de gehele regio. Zij vertelden ons waar hun kracht zit en waar ze tegenaan lopen. Problemen én oplossingen.

Resultaat is deze robuuste gids 'Vastgeroest', die naast uitleg, voorbeelden en onderzoeksresultaten juist ook handvaten geeft zelf aan de slag te gaan. In eenvoudige taal en door middel van heldere vormgeving is het voor iedereen (docent, decaan, ondernemer, technicus, ouder) interessant en leuk om je te verdiepen. 'Vastgeroest' is een laagdrempelige tool om de beeldvorming rondom techniek eerlijker te maken.

Bekijk hieronder het inkijkexemplaar.

blader alvast door de gids

EEN INKIJKJE

/// Timelapse van de inhoud.

VASTGEROEST IN HANDEN

een fysiek exemplaar bestellen

Wil jij je je eigen exemplaar ontvangen om zelf te lezen of om op school of binnen je onderneming mee aan de slag te gaan?

 

Dan is onze eerste missie alvast geslaagd. Je kunt een of meerdere exemplaren telefonisch aanvragen via onze project coördinator Arjen Hendriks. 06 12760537

/// Vastgeroest is vervaardigd op FSC gecertificeerd papier en is CO2 neutraal geproduceerd. Er worden evenveel bomen geplant als nodig is om de CO² uitstoot te compenseren.

bestellen

deze mensen gingen je al voor

TROTSE BEZITTERS

/// Timelapse van de inhoud.

Leer bestaande frames herkennen, ontkrachten en herdefiniëren met de Vastgeroest Toolkit

Wat zit er in de Toolkit?

 

De Frame Game
Set van 30 kaarten om te oefenen met frames uit de gids.

De Frame Game is te gebruiken samen met collega’s en/of leerlingen.

Deurposter
Visuele samenvatting van de gids Vastgeroest op deurposterformaat.


 

TOOLKIT.png
SPEEL_FG_TOOLKIT.png

framegame + deurposter

TOOLKIT

De Tooolkits zijn allemaal op, uitgedeeld, vergeven. Aanvragen kan niet meer.

UITGESPEELD

toolkit aanvragen
bottom of page