top of page

Om een brug te slaan tussen wat het bedrijfsleven vraagt en wat het onderwijs verzorgt, trekken we er samen op uit om te werken aan de onderwerpen duurzaamheid, circulariteit en energietransitie. Wij zijn trots op ons vak, lopen vooruit, zetten de massa op innovatieve wijze in beweging met een hands-on mentaliteit. Doe mee!


 

veldwerk
 

JOUW MEESTERSCHAP
 

Vrijdag 1 maart hebben we weer één van onze Veldwerkdagen gehad. Dit schooljaar stond en staat in het teken van meesterschap. Waar we in november lekker konden kijken naar het meesterschap van anderen, konden we dit keer aan de slag met ons eigen meesterschap en dat is toch lastiger. 

 

Op een prachtige locatie, Drukkerij Zalsman in Zwolle, zijn we samen als onderwijs en bedrijfsleven aan de slag gegaan met live onderwijs maken, best spannend maar zo bleek ook erg leuk.

Onder begeleiding van Martha Hoebens en Anouk Visser van Bedrijf in de Klas werden bedrijven door docenten uitgevraagd aan de hand van een duidelijke methodiek om helder te krijgen wat het bedrijf doet, vanuit de context van een leerling. Heldere een eenvoudige vragen die zowel onderwijs alsook bedrijven dwingen elkaar uit te vragen. En dat leverde mooie resultaten op, resultaten waarbij direct de verbinding gelegd kan worden met leerlingen.

zm.jpg
bidk.jpg

Zalsman liet zich in de persoon van Hugo Verlind graag als voorbeeld gebruiken om zich voor te stellen aan de hand van dezelfde methodiek. In een dynamische en competitieve wereld van drukwerk, bestaat Zalsman nog steeds en dat is niet voor niets. Duidelijke keuzes maken, de roots niet vergeten, maar wel blijven innoveren, dat is ongeveer de samenvatting van het verhaal van Zalsman. De rondleiding bevestigde dat verhaal en gaf bovendien een beeld van de bevlogenheid van mensen die werken bij Zalsman. Al met al weer een mooie en vooral ook leerzame Veldwerkdag.

 

Samen je meesterschap inzetten om live onderwijs te maken voor leerlingen, hoe mooi kan het zijn.

bottom of page