top of page

Om een brug te slaan tussen wat het bedrijfsleven vraagt en wat het onderwijs verzorgt, trekken we er samen op uit om te werken aan de onderwerpen duurzaamheid, circulariteit en energietransitie. Wij zijn trots op ons vak, lopen vooruit, zetten de massa op innovatieve wijze in beweging met een hands-on mentaliteit. Doe mee!


 

veldwerk
 

heijmans' paleis
 

Wij denken bij STOottroepen Techniek graag groot. Grote ambities om die vervolgens stapje voor stapje waar te maken. Hoe mooi was het dan ook om op uitnodiging van Frans van Kruijl van Heijmans de renovatie van Paleis Het Loo te mogen zien. Tijdens de Veldwerkdagen van STOottroepen Techniek was het vooral groot, groter en groots wat we te zien kregen. Met docenten èn mensen vanuit het bedrijfsleven vanuit de 3 STO-regio’s Noordwest Veluwe, Kampen en Zwolle, hebben we letterlijk een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Een renovatie van een kleine 5 jaar, met volledig nieuwe energievoorzieningen, met klimaatbeheersing per ruimte, met een volledig nieuw onderkelderd deel van 5.000 m2, met 4 nieuwe museumzalen en ga zo maar door. Techniek om je vingers bij af te likken. Geweldig ook te zien hoe de mensen vanuit Heijmans ons met trots hebben hebben meegenomen in wat zij met elkaar gemaakt en gerealiseerd hebben.

 

Aansluitend zijn we met elkaar in gesprek gegaan om samen te ontdekken hoe we jongeren nog beter kunnen enthousiasmeren voor techniek, maar ook nog beter kunnen begeleiden zodra ze al voor techniek hebben gekozen. Samen denken, samen doen, samen werken, samenwerken. Mooi praktische ideeën zijn naar boven gekomen en een aantal zijn al heel snel te realiseren. Maar ook mooie ideeën die we met elkaar nog verder moeten verkennen en zullen gaan oppakken.   Een prachtige start van een hopelijk een mooie samenwerking, met als uiteindelijke doel om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Heijmans, bedankt!

Denk aan een paleis uit de 17e eeuw, denk aan een omvangrijke restauratie, renovatie en uitbreiding. Denk aan de volledige vernieuwing van de technische installaties, aan de bouw van gigantische klimaatinstallaties en daarbij nog even de uitbreiding ondergronds met ruim 4.500 m2. Denk dus groot, groter en groots en je begint een beeld te krijgen van de renovatie van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Een evenzo uitdagend als omvangrijk project waar oud & nieuw elkaar ontmoeten en wat helemaal draait om techniek.

En heb je een beeld? Of zeg je, ik zou het wel eens met mijn eigen ogen willen zien? Nou dat kan! Heijmans heeft ons uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de renovatie van Paleis Het Loo. Maar ze vragen ook iets terug. Heijmans wil namelijk graag investeren in het enthousiasmeren en opleiden van jonge mensen en willen graag van jou horen hoe we dat het beste samen kunnen doen en hoe we daar morgen mee kunnen starten.

Ben jij erbij en neem je jouw beste ideeën mee voor een mooie samenwerking? Schrijf je dan snel in, want er zijn per dag slechts 20 plekken beschikbaar.

HOE GROOT KUN JIJ DENKEN?
 

Schermafbeelding 2022-10-19 om 15.57.31.png
phl.png

paleis het loo

De renovatie is bijna klaar!

AANMELDFORMULER PALEIS
bottom of page