top of page
VERFR_BANNER.png

VERFRAMED

Interactieve comedyshow die inspireert elkaar beter te begrijpen

Wat voorafging
Nadat we in 2021 onze Framinggids ‘Vastgeroest’ lanceerden kregen we de vraag of hier ook een vervolg op ging komen. Natuurlijk raken wij niet uitgepraat over framing en is er nog een hoop werk te verzetten om de beeldvorming over techniek te verbeteren. Het blijft een ingewikkeld onderwerp en de noodzaak is nog altijd hoog. Naast vragen over framing krijgen we ook veel vragen over werken met verschillende generaties. Wie is nou die jongere, hoe bereik je die jongere, waarom ervaar ik zoveel weerstand of passiviteit (nee geen passie-viteit) in contact met die jongere? Onze breinen hebben overuren gemaakt om een goede manier te vinden jullie vragen te beantwoorden. En niet alleen beantwoorden, maar jullie ook tools te geven zodat je écht zelf aan de slag kan. STOottroepen zou STOottroepen niet zijn als we niet met iets verrassends op de proppen zouden komen; een heuse Comedyshow! Want wat is een betere manier om moeilijke informatie te verwerken dan via humor! En zo is daar: Verframed!


Script
In samenwerking met Ad-Just hebben we een Interactieve Comedyshow op poten gezet waarin we je op een luchtige manier meenemen in de wereld van framing. Hier en daar zal het een beetje schuren, maar de humor compenseert dat ruimschoots. Tijdens de voorstelling staan ook de verschillende generaties centraal. Wie is nou die Gen-Z-er en wie ben jij zelf eigenlijk? Om een voorbeeld te geven: Weet jij nog dat het internet werd uitgevonden? En herinner jij je de tijd voordat internet beschikbaar was? En wat een omschakeling dat was? Besef jij je weleens dat jongeren niet beter weten dan dat er internet bestaat? Dit gegeven heeft aardig grote gevolgen als het gaat om bijv. communicatie. Er is sprake van ‘aangeleerd gedrag’ versus ‘aangeboren gedrag’. Niks om je voor te schamen, wel iets om je te realiseren.

In de voorstelling komen een aantal van dit soort typische generatie-kenmerken aan bod, èn behandelen we de gevolgen hiervan. Deze helpen je in de kennismaking en communicatie met jongere generaties. Wist je bijvoorbeeld dat Gen-Z-ers een gemiddelde focus hebben van 8,25 sec - dat is minder dan een goudvis... En wist je dat Millennials en Gen-Z-ers op een andere manier informatie voor waarheid aannemen van hun leidinggevende dan Boomers gewend zijn te geven? Hiërarchie is geen reden meer om zomaar aan te nemen wat iemand zegt. Het klinkt misschien erg opportunistisch, maar als je eenmaal begrijpt waarom generaties elkaar niet begrijpen, en dat vervolgens accepteert, is het veel makkelijker de verbinding te maken. Wij hebben tips voor je!

In Verframed maken we kennis met de volgende generaties: Bouwers, Boomers, GenX, Gen Y(Millennials), GenZ en Gen Alpha. En dan met name de connectie tussen Boomers-GenX-GenY & Gen Z-Gen Alpha omdat die situatie in ‘ons’ werkveld nu het meeste voorkomt.

SCRIPT

dit gaat er gebeuren

Dit kun je verwachten

Interactief
Het boeken van Verframed binnen jouw organisatie betekent niet dat jullie een avond achterover kunnen leunen om te lachen. We noemen het niet voor niets ‘Interactieve Comedyshow’. Publiek wordt op kundige wijze meegenomen in de voorstelling en er wordt beroep gedaan op jullie kennis en ervaring. Na afloop van de voorstelling volgt een nabespreking. We bespreken wat je zojuist hebt gezien en gehoord en gaan daarover in gesprek. Eens kijken of jij na deze avond inspiratie hebt gevonden elkaar beter te begrijpen.

Praktisch
Verframed is een mobiele voorstelling die op (elke) locatie kan worden uitgevoerd. Je kunt kiezen uit 3 pakketten, elk met haar eigen specificaties en prijs. Weet je niet welke je moet kiezen, neem dan contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden.


 

DT GAAT ER GEBEURN

geschikte locatie

Er is niet veel nodig

Vereisten locatie
Ad-Just komt met z’n team naar jullie toe en verzorgd een avond- of middagvullend programma. De voorstelling zelf duurt +- 60 min, dan 10 min pauze om vervolgens +- 30 min nazorg te verlenen. De ervaring leert dat een uitloop richting 2u fijn is. Er zijn een aantal punten waaraan de locatie moet voldoen om de voorstelling vlekkeloos te laten verlopen:

 

 • Persoon voor ontvangst technicus en spelers

 • Ruimte met genoeg zitplaatsen voor publiek, zonder afleiding van derden (geen inloop tijdens voorstelling)

 • Vrij speelvlak van 4x5m2 in de ruimte

 • Toegang tot stopcontacten

 • Aparte afsluitbare (kleedruimte) voor de spelers

 • Zittend publiek in theateropstelling

 • 4 extra stoelen t.b.v. gebruik in de voorstelling

 • Catering en verzorging bezoekers zelf organiseren

LOCATIE

PAKKETTEN VOOR BOEKING

Kies welke het best bij jouw past

We hebben 3 verschillende pakketten gemaakt om Verframed te boeken. Kies welke het best binnen je organisatie (en budget) past. Is jouw organisatie onderdeel van STO regio Kampen, Zwolle of NW Veluwe, geef dit aan in het boekingsformulier. Hiervoor gelden gereduceerde tarieven.

PAKKET A - voor groepen tot 75 personen
Zelfvoorzienend en geschikt voor kleine zalen. Je boekt de voorstelling incl. licht en geluid (incl. technicus) Het enige wat je zelf hoeft te regelen is voldoende speelruimte (4x5m2) en voldoende stoelen voor alle bezoekers in theateropstelling.

PAKKET B - voor groepen van 75-125 personen
Zelfvoorzienend en geschikt voor grote zalen. Je boekt de voorstelling incl. licht en geluid (incl. technicus) Het enige wat je zelf hoeft te regelen is voldoende speelruimte (4x5m2) en voldoende stoelen voor alle bezoekers in theateropstelling. Voor zalen groter van 125 personen rekenen we een toeslag.

PAKKET C - voor groepen van 75-125 personen
Kies deze optie als je als locatie zelf beschikt over licht, geluid en een technicus die helpt opbouwen en bedienen. Hierbij een lijstje specs waaraan je als locatie moet voldoen:

 

 • basisgeluid voor aantal aanwezigen. Zang en piano tegelijkertijd (5 kanalen)

 • 3 x dpa of hs2 headset draadloos

 • 1 x draadloze handheld microfoon

 • aansluitpunt elektrische piano jack of xlr (eventueel DI)

 • geluidsmonitor bij voorkeur 2 /1 midden voor, 1 bij piano. Separaat regelbaar

 • basislicht (2 statieven met frontlicht LED of anders)

 • Technicus

PAKKETTEN VOOR BOEKIN

boek de voorstelling

Vul onderstaand formulier in en geef daarin aan voor welke datum en tijd je Verframed wil boeken. We vinden het interessant te weten of er een bijzondere reden of een speciale gelegenheid is dat je Verframed wil boeken. Dit kun je ook invullen in het formulier. Na verzending komt je aanvraag bij ons binnen en we nemen vervolgens contact met je op om de boeking definitief te maken. In deze bevestigingsmail vragen we je ook om de juiste factureringsgegevens en lopen we de lijst met technische specificaties door zodat helder is wie-wat regelt.
 

Ja! Ik wil 'Verframed' boeken
Welke versie van Verframed wil je boeken? Selecteer een optie
19:00
BOEK DE VOORSTELLING
PROMOPAKKET
bottom of page