top of page
VELDWERK
VELDWERK

vr 03 nov

|

Stadsgehoorzaal - Vestzak Theater

VELDWERK

Maak kennis met het jaarthema; MEESTERSCHAP MEESTERSCHAP gaat over trots, creëren, over rijkdom, over noodzaak. MEESTERSCHAP gaat over jezelf serieus nemen en jezelf de aandacht (en de complimenten) geven die je verdient.

Tijd en locatie

03 nov 2023, 14:30 – 17:30

Stadsgehoorzaal - Vestzak Theater, Burgwal 84, 8261 ES Kampen, Nederland

Over het evenement

Deze middag gaat over jezelf en je vak de aandacht en complimenten geven die ze verdienen. Om zo zekerder te worden dat wat jij kan en doet niet vanzelfsprekend maar juist waardevol is. Wanneer jij jezelf en je vak serieus neemt en dat wat meer uit zou dragen, wat levert dat dan op? Welke verandering zet jij dan in gang?

Vervolgens gaan we eropuit om kennis te maken met een aantal Meesters in Ambacht. Eeuwenoude beroepen die de tand des tijds hebben doorstaan of zich hebben aangepast aan die tijd.

Je kunt kiezen uit 3 Masterclasses;

  1. MEESTERSMID SVEN DE LANG - Samen gaan we het vuurtje flink opstoken. Je krijgt niet alleen iets te horen over het vak, maar je gaat het vooral ook zelf ervaren. Of zoals Sven zelf zegt; kleien met ijzer. Trek vooral niet je mooiste pak aan, maar werkkleding die niet terugdeinst voor een vlekje.
  2. KOFFIE BRANDEN - Koffie zetten kan iedereen, koffie branden is een vak apart. Zeggen de termen eerste kraak en tweede kraak je iets? Weet je welke zetmethodes er zijn? Je gaat het leren en proeven bij de Eenhoorn.
  3. BIER EN SIGAREN - In het hart van bouwerij Broederscha(a)p leer je wat er komt kijken bij het brouwen van een Speciaalbier volgens een eeuwenoude methode. En leer de ambacht kennen rondom het rollen van sigaren.

Afsluitend delen we ervaringen en vragen we je opnieuw; Ben jij je vak Meester? En wie inspireert jou die zijn of haar vak meester is?

Deel dit evenement

bottom of page